Eläinlääkkeet – liiketoiminta vakaalla tasolla


Orion on Pohjoismaiden tärkeimpiä eläinlääkkeiden valmistajia ja jakelijoita. Oma verkosto kattaa myynnin myös itäisessä Euroopassa. Muualla maailmassa Orionin eläinlääkkeitä on saatavilla partneriyritysten välityksellä.

Alan hintakilpailusta huolimatta Eläinlääkkeet-tulosyksikkö onnistui säilyttämään liikevaihtonsa vuoden 2010 tasolla. Noin kolmasosa yksikön myynnistä muodostui partnerien sisäänlisensioitujen tuotteiden jakelusta ja myynnistä.

Orionin eläinrauhoitteet pitivät vahvan asemansa markkinoilla, vaikka geneerinen kilpailu on kasvanut patenttien päättymisen seurauksena. Uuden sukupolven rauhoite Dexdomitor® menestyi vuoden aikana erityisen hyvin. Kasvua nähtiin etenkin Pohjois-Amerikassa.

Orionin Aptus®-hyvinvointisarjan kehitys jatkui vahvana myös vuonna 2011. Sarja sisältää kissoille ja koirille tärkeitä vitamiini- ja hivenainetuotteita sekä valmisteita suoliston, ihon, turkin ja suun terveyden ylläpitoon. Vuoden aikana Orion teki useita uusia tuotelanseerauksia ennen kaikkea onnistuneen sisäänlisensioinnin ansiosta.

Vuonna 2012 Orionin Eläinlääkkeet-yksikössä panostetaan edelleen vahvaan läsnäoloon Pohjoismaissa sekä muilla valituilla markkinoilla Euroopassa. Lisäksi tavoitteena on jatkaa tasaisesti uusien tuotteiden tuomista markkinoille.

Eläinlääkkeet

Liikevaihto

Eläinlääkkeet

 

Eläinlääkkeet

Osuus liikevaihdosta

Eläinlääkkeet